jak podrozowac nie znajac jezyka

jak podrozowac nie znajac jezyka

Paź 06
jak podrozowac nie znajac jezyka

Co to jest E1 Visa

Prawo w ostatnich latach Stany Zjednoczone podpisały traktaty z wielu krajów na całym świecie i nie tylko w poszczególnych traktatów „Przyjaźni, Handlu i Żeglugi”. Traktaty te zostały zawarte wyłącznie w celu wspierania handlu i inwestycji między Stanami Zjednoczonymi i kraju zamawiającego, który będzie wspierać dobre relacje i spokój. Całkiem niedawno w Stanach Zjednoczonych zawarł szereg dwustronnych umów inwestycyjnych z państw komunistycznych, mające na celu promowanie inwestycji, ale nie przyznaje żadnych przywilejów imigracyjnych związanych z handlem.

Wszelkie obywatele (osoby fizyczne lub firmy) krajów, które posiadają traktaty z USA mogą uzyskać wizy do pracy w Stanach Zjednoczonych w celu opracowania i bezpośrednie inwestycje wewnątrz USA czy handlu z USA. Wiza związane jest to wiza E1.

Wiza E1 jest nieimigracyjną wizy co pozwoliłoby zagranicznych obywateli narodu traktat mógł wejść w USA do przeprowadzenia znacznej handlu poprzez USCIS.

Kwalifikujących się do wizy dla inwestorów:

Następujące osoby będą ubiegać się o wizy.

jak podrozowac nie znajac jezyka

Kierownictwo, menedżerowie lub specjalista z firmy narodowego traktatu, który jest eksploatowany w Stanach Zjednoczonych lub jeśli wnioskodawca jest posiadanie 50% udziałów w spółce. E1 wizy wnioskodawca pełniącej funkcję nadzorczą lub wykonawczy powinien posiadać umiejętności, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania przedsiębiorstwa.

1. Wnioskodawca jest obywatelem kraju Traktatu o Handlu i bierze udział w handlu międzynarodowym

2. Skarżący członków najbliższej rodziny, to zasada posiadacze wizy E1.

3. Wnioskodawca powinien wykazywać zamiaru odejść USA po wygaśnięciu lub rozwiązaniu traktat przedsiębiorcy statusu wizowego E1.

Wiza jest początkowo ważne przez dwa lata z nim szanse na zostanie przedłużone na czas nieokreślony.

Artykuł dzięki: